Berlin

Berlin a művészetek és múzeumok városa

Berlin Németország fővárosa, a művészetek, a művészek és a múzeumok városa. Itt található  az összes nagy kormányzati épület, köztük a történelmi Reichstag is. A város rendkívül sokszínű látnivalóival, gazdag kulturális életével, valamint élénk és egyben laza életstílusával hódít. Berlin határozza meg a legújabb trendeket az életstílus, zene és művészet terén. A túláradó kreativitás által ihletve egyre több művész érkezik a világ minden tájáról Berlinbe, és teszi a metropoliszt még ma is Európa egyik legizgalmasabb helyévé.

Mit érdemes megnézni?

Berlin valamennyi szegletét nevezetességek és érdekességek színesítik. Ezeket legalább egyszer az életben látni kell. Ilyen többek között a Brandenburgi kapu, a Friedrich Strasse, a Kreuzberg, az Alexanderplatz, a Berlini fal és a Bundestag.

Mit kóstoljunk meg feltétlenül?

A város specialitásnak számít a berlini sertéscsülök, pácolva. Az édességek közül igen népszerű a berlini lekváros sütemény. Az italok terén igen közkedveltek a különböző díjnyertes fehérborok, és a szinte nemzeti italnak számító sörök .