Prága

Prága: a városok királynője

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa, egyedülállóan fennmaradt, lenyűgöző építészeti remekekben gazdag város, amelynek szépsége miatt az ide látogatók rendszeresen visszatérnek ide. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének.

Prága hagyományosan Európa egyik fontos kulturális központja. Több száz színházában, galériájában, kiállítótermében rendszeresek a bemutatók, kiállítások, és a város utcai kulturális élete is kiemelkedő: pantomimművészek, utcai színházak szórakoztatják az érdeklődőket.
A rendezvények közül kiemelkedő a Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál, valamint az ősszel megrendezett dzsesszfesztivál.

Mit érdemes megnézni?

Prága fő látványosságai közé tartozik a történelmi belváros, ami 1992 óta a Világörökség része. Érdemes időt szánni az Óváros (Staré Město), Josefov, Újváros (Nové Město), a Szent Ágnes-kolostor, a Nemzeti Múzeum, valamint a Rendezvények Háza megtekintésére is, mert maradandó élményekkel gazdagodhatunk.

Mit kóstoljunk meg feltétlenül?

Aki mostanában Prágába látogat, a turistacsalogató sörözők mellett a cseh konyha újjászületését is megtapasztalhatja: tizenháromféle knédlit, helyi tenyésztésű marhahúst, ízletes prágai sonkát kóstolhat. A cseh söröket pedig mindenképp érdemes megkóstolni!